دوازدهمین دوره نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس2023) در پارک فناوری پردیس در تاریخ 19 تا 22 اردیبهشت ماه 1401 برگزار گردید. فرصت نمایش محصولات و ارائه موفقیت ها و دستاوردها، تامین منابع مالی با حضور صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر (VC)ها و فرشتگان کسب و کار (Angel Investor)، شبکه سازی و امکان ارتباط با همه اجزای مختلف زیست بوم نوآوری و فناوری، فرصت دیدار و گفتگو با مدیران دولتی و بخش خصوصی، استفاده از خدمات مشاورهای رایگان در حوزه کسب و کار و بهره مندی از رویدادها و برنامه های جانبی این نمایشگاه، همگی سبب شده است این رویداد هر ساله مخاطبان بیشتری را جذب نماید.
این رویداد بین المللی با شعار زیست بوم نوآوری زیر یک سقف، میزبان حضورکلیه بازیگران و فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری در ایران و بیش از 70 هزار مخاطب به صورت حضوری و مجازی، در قالب هیات های تجاری از سراسر جهان بود. ترویج طراحی صنعتی به عنوان یکی از ماموریت های اصلی و اهداف شکل گیری مرکز طراحی ایران می باشد، از این رو حضور در نمایشگاه های ملی و بین المللی و رویدادهای مهم مرتبط با نوآوری و فناوری در دستور این مرکز قرار دارد.
نمایشگاه اینوتکس در سال های اخیر در حال تبدیل شدن به بزرگترین گردهمایی شرکت های فناور و نوپا در منطقه جنوب غرب آسیا است، لذا حضور فعال و موثر مرکز طراحی صنعتی در آن فرصتی مناسب برای معرفی مرکز و خدمات و آشنایی بیشتر زیست بوم نوآوری با طراحی صنعتی را فراهم می آورد. حضور بیش از 400 شرکت دانش بنیان در قالب غرفه دار، 150 سرمایه گذار بخش دولتی و خصوصی و برگزاری 400 جلسه B2B، در کنار 20رویداد جانبی، فرصتی را فراهم آورد که مرکز طراحی بتواند از تمام این ظرفیت استفاده نموده و به معرفی مرکز و ارائه خدمات خود بپردازد.
![](https://irandesigncenter.ir/wp-content/uploads/2023/11/1-723x1024.jpg)
اقدامات انجام شده توسط مرکز طراحی در این نمایشگاه
بازدید از غرفه های نمایشگاه و ارزیابی سطح طراحی صنعتی محصولات:
مرکز طراحی با حضور کارشناسان خود در بازه زمانی 4 روزه این رویداد، از کلیه غرفه ها در بخش های مختلف این نمایشگاه بازدید و به ارزیابی طراحی محصولات حاضر در این نمایشگاه پرداخت. این بازدیدها از یک سو فتح بابی برای گفت و شنود از طراحی صنعتی و مزایای آن را، با غرفه داران (مدیران عامل و مدیران تولید شرکت ها) فراهم آورد و از سویی زمینه ی آشنایی بیشتر با اهداف و اقدامات مرکز طراحی ایران، در کنار ارائه خدمات برای توسعه طراحی صنعتی در کشور بود. این رایزنی ها سبب آشنایی بیشتر با ادبیات طراحی صنعتی، طراحی محصول در ضمن فرآیند ساخت و تولید محصولات را ایجاد نموده و خدمات و مشوق های مرکز در این زمینه را به اطلاع آنان رساند. نتایج این ارزیابی نشان می دهند همچنان تولیدکنندگان کمی در کشور با موضوع طراحی صنعتی آشنایی کامل دارند. اگرچه شرکت هایی موفقی نیز وجود دارند که با فرآیند طراحی محصول و طراحی بسته بندی، سبد محصولاتشان را توسعه می دهند و از مزایای آن آگاه هستند. از آن جمله می توان به شرکت هایی نظیر شرکت داروسازی زیست تخمیر، بنیان سلامت کسری و شرکت قشم ولتاژ اشاره نمود که دارای تیم طراحی صنعتی در شرکت خود بوده و آشنایی مناسبی با طراحی صنعتی دارند.
شناسایی شرکت های مستعد برای حضور در سومین جشنواره طراحی صنعتی ایران نیز از در دیگر اقدامات انجام در این رویداد بود و از شرکت های استفاده کننده از دانش طراحی محصول، ضمن معرفی جایزه طراحی ایران دعوت به عمل آمد تا در این رقابت ملی در پاییز سال جاری شرکت نمایند. همچنین سایر خدمات تجاری سازی و توانمند سازی معاونت علمی و فناوری نیز بسته به نیاز و عدم آشنایی شرکت ها به اطلاع آنان رسید.
![](https://irandesigncenter.ir/wp-content/uploads/2023/11/3.jpg)
![](https://irandesigncenter.ir/wp-content/uploads/2023/11/2-1024x768.jpg)
غرفه مرکز طراحی ایران در این نمایشگاه:
مرکز طراحی صنعتیِ معاونت علمی و فناوری در این نمایشگاه در قالب غرفه ای پاسخگوی سوالات مخاطبان بود و تلاش نمود زمینه آشنایی بیشتر بازدیدکنندگان و فعالان اقتصادی کشور را با طراحی ایجاد نماید و همچنین به معرفی جشنواره طراحی صنعتی ایران نیز پرداخت. بر اساس تعداد بخش کاتالوگ های معرفی خدمات و حمایت های مرکز طراحی، قریب به 1000 نفر در طی 4 روز نمایشگاه از غرفه مرکز طراحی صنعتی ایران در نمایشگاه اینوتکس 2023 بازدید به عمل آوردند. در ضمن این بازدیدها مذاکراتی با مدیرعامل صندوق سرمایه گذاری جسورانه اجوتک و باشگاه نوآوری یونش در دانشگاه علم و صنعت انجام شد.
![](https://irandesigncenter.ir/wp-content/uploads/2023/11/4-242x300.jpg)
![](https://irandesigncenter.ir/wp-content/uploads/2023/11/5-225x300.jpg)
حضور مشاوران مرکز در پاویون منتورشیپ:
پایون منتور شیپ یا همان بخش مشاوره های رایگان در حوزه کسب و کار، به یکی از بخش های مهم نمایشگاه اینوتکس تبدیل شده است. فناوران، کارآفرینان و صاحبان کسب و کار می توانند قبل از آغاز نمایشگاه به سایت نمایشگاه اینوتکس مراجعه و با دیدن عناوین مشاوره و رزومه مشاوران، برای دریافت مشاوره در روزهای برگزاری نمایشگاه ثبت نام انجام داده و مشاوره تخصصی به صورت انفرادی دریافت کنند. اگرچه مشاوره و ثبت نام در روزهای برگزاری نمایشگاه نیز بسته به زمان بندی اعلام شده برای هر مشاور امکان پذیر است.
از سال گذشته طی توافقات انجام شد با دبیرخانه نمایشگاه بین المللی اینوتکس امکان حضور مشاوران و کارشناسان مرکز طراحی ایران در این پاویون امکان پذیر شد. در نمایشگاه سال جاری نیز دو تن از مشاوران مرکز طراحی در بخش مشاوره اینوتکس حضور داشته و ضمن پاسخگویی به مراجعان، خدمات مرکز طراحی ایران را نیز به آنان معرفی نمودند. در این جلسات مشاوره آقایان مهندس سعید خسروی و مهندس محمدرضا منصوری به نمایندگی از مرکز طراحی ایران حضور داشتند. تمامی فناوران مستقر در شتابدهنده های نوآوری، شرکت های تولیدی و صنعتی نوپا، شرکت های متوسط اعم از دانش بنیان و غیردانش بنیان و شرکت های صادراتی میتوانند از جلسات مشاوره و منتوری رایگان مرکز طراحی صنعتیِ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان بهره مند شوند. حضور موثر در این رویداد بزرگ فرصتی برای شناساندن بیشتر فرآیند طراحی صنعتی و طراحی محصول و همچنین معرفی مرکز طراحی ایران به زیست بوم نوآوری کشور می باشد.
![](https://irandesigncenter.ir/wp-content/uploads/2023/11/6.jpg)
![](https://irandesigncenter.ir/wp-content/uploads/2023/11/7.jpg)
پذیرش درخواست کارگزاری:
در بازدیدی از غرفه شرکت تخصصی نوآوران علوم مهندسی پویا، مذاکراتی با مدیرعامل شرکت آقای مهندس محلوجیان انجام شد. این شرکت سازنده قالب های موقت و دائم تزریق پلاستیک، تولیدکننده قطعات پلاستیکی سفارشی ساز با تیراژ محدود و نامحدود، تولدیکننده پنل، باکس و بدنه تجهیزات پزشکی و الکترونیکی هستند. در ضمن این جلسه مقرر شد بازدیدی از کارگاه ساخت و تولید این شرکت انجام شده و درخواست کارگزاری این شرکت مورد بررسی قرار گیرد.
![](https://irandesigncenter.ir/wp-content/uploads/2023/11/8.jpg)
بازدید از مجموعه های مستقر در پارک
بازدید از لابراتوری دیزاین:
در این نمایشگاه بازدیدی از لابراتوری دیزاین متوتک واقع در طبقه 1- میدان مرکزی پارک فناری پردیس انجام شد. این مجموعه از کارگزاران مرکز طراحی صنعتی ایران می باشد که با حمایت آن توانسته است در سال جاری اقدام به تاسیس کارگاه ساخت و تولید در قالب لابراتوری طراحی در پارک نموده و از نزدیک ارائه دهنده خدمات طراحی صنعتی این مرکز به شرکت های مستقر در پارک پردیس و مجموعه های تابعه آن در منطقه پردیس، رودهن و بومهن باشد.
بازدید از شوروم پارک فناوری پردیس:
بازدید از مجموعه شوروم فناوری پارک فناوری پردیس از دیگر برنامه های جانبی مرکز طراحی ایران در کنار حضور در نمایشگاه اینوتکس در پارک فناوری پردیس بود. شوروم فناوری در طبقه همکف ساختمان فن بازار ملی ایران قرار داد و کلیه هیات های بازدید کننده تجاری داخلی و خارجی و همچنین مدیران ارشد دولتی و بخش خصوصی حتما در ذیل بازدید از پارک فناوری پردیس و شرکت های دانش بنیان مستقر در این پارک، از این مجموعه نیز دیدن می نمایند.
این شوروم به عنوان یکی از مهمترین نمایشگاه های دائمی معرفی محصولات دارای فناوری های پیشرفته در ایران محسوب می شود. لذا توجه به طراحی نمای ظاهری این نمایشگاه، نحوه ارائه و چیدمان محصولات فناورانه در کنار حضور محصولات با فناوری بالا از اهمیت خاصی برخوردار است. مرکز طراحی با ارائه پیشنهاداتی قصد دارد با کمک به ارتقای طراحی ظاهری محصولات ارائه شده در آن و همچنین نحوه نمایش این محصولات به بهتر دیده شدن محصولات در این نمایشگاه کمک شایانی نماید.
بازدید از غرفه مجتمع حل اختلاف شرکت های دانش بنیان:
مرکز طراحی ایران عنوان تسهیلگر ارائه خدمات طراحی صنعتیِ معاونت علمی به شرکت های دانش بنیان می باشد. از یک سو دغدغه ی برخی شرکت های دانش بنیان در زمان همکاری با کارگزاران طراحی صنعتی مرکز، امضای قرارداد محرمانگی بین شرکت کارفرما و تیم طراحی صنعتی معرفی شده به آن ها می باشد. بالطبع در زمان انجام پروژه طراحی یا بازطراحی محصول، قسمتی از دانش فنی کارفرما در اختیار کارگزاران طراحی صنعتی قرار می گیرد و همواره عدم افشای این دانش فنی موجب نگرانی صاحبان کسب و کار است.
از سویی مالکیت معنوی اثر خلق شده (concept) یا همان طراحی منتخب کارفرما در صورتی که در هر مرحله از انجام کار، توسط هر یک از طرفین متوقف شود، چگونه مشخص خواهد شد؟ از مسائل مطرح شده بین هر دو طرف یک قرارداد طراحی صنعتی است. از این رو مرکز طراحی در تلاش است با کمک مشاوران حقوق خود و مجتمع تخصصی حل اختلاف شرکت های دانش بنیان و نخبگان، پیش بینی های لازم را انجام داده و یک نمونه قرارداد استاندارد حقوقی را در اختیار کارگزارانش قرار بدهد. در صورت بروز هر گونه مشکل در این زمینه ابتدا مرکز طراحی ایران به عنوان امین و داور مرضی الطرفین تلاش می نماید اختلافات پیش آمده را حل و و فصل نماید و در صورتی که طرفین به توافق نرسند آنها را به مجتمع تخصصی حل اختلاف شرکت های دانش بنیان و نخبگان، واقع در پارک فناوری پردیس ارجاع خواهد داد.
مذاکرات و همکاری های شکل گرفته در بستر اینوتکس
مذاکره با معاون توسعه فناوری پارک:
پیرو جلسات حضوری و تلفنی انجام شده با معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس جناب آقای دکتر مجتبی جباری پور در حاشیه نمایشگاه اینوتکس، مرکز طراحی ایران آمادگی کامل خود را برای ارائه خدمات و حمایت های معاونت علمی در راستای توسعه طراحی صنعتی محصولات شرکت های صنعتی مستقر در پارک و مجموعه های اقماری پارک پردیس نظیر کارخانه های نوآوری (آزادی، های وی) اعلام نمود. برگزاری میز خدمت طراحی صنعتی به صورت ماهانه در پارک فناوری پردیس به صورت رایگان، برگزاری بوت کمپ های آموزشی طراحی محصول برای مدیران و کارشناسان ساخت و تولید شرکت ها، برگزاری رقابت های طراحی و بازطراحی برای محصولات (با نام چالش طراحی صنعتی)، همکاری در برگزاری برنامه های آموزشی و توانمندسازی دانشجویی در پارک، اعطای حمایت مالی بلاعوض برای قرارداد طراحی صنعتی شرکت های دانش بنیان، ارائه تسهیلات به شرکت ها برای نمونه سازی و ساخت دمو نمایشگاهی، کمک در ارزیابی های صندوق توسعه فناوری نوین در پارک، برای اعطای تسهیلات مرتبط با نمونه سازی به شرکت ها و … .
مذاکره با دبیرخانه نمایشگاه اینوتکس 2023:
با مذاکرات انجام شده با دبیرخانه دائمی نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری از سال آینده مرکز طراحی ایران حضور پررنگتری در این نمایشگاه ایفا خواهد کرد. ارائه جلسات مشاوره و منتوری به صورت رایگان برای شرکت های ثبت نام کننده در اینوتکس سال آینده، قبل از آغاز نمایشگاه، کمک به ساخت نمونه نمایشگاهی (دمو) برای غرفه داران در صورت نیاز، حضور مشاوران طراحی صنعتی مرکز در پاویون مشاوره نمایشگاه مانند سال های گذشته، برگزاری مشترک یکی از رویدادهای جانبی اینوتکس توسط مرکز طراحی ایران در قالب نام پیشنهادی استیج هنر و دیزاین و … .
مذاکره با مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام:
پیرو مذاکرات قبلی انجام شده با جناب آقای مهندس اکبر قنبرپور مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام، ایشان از مجموعه مرکز طراحی ایران دعوت نمود بازدیدی از منطقه ویژه اقتصادی پیام داشته باشند. در منطقه اقتصادی فرودگاه پیام 360 شرکت تولیدی حضور دارند که از این بین حدود 140 شرکت پروانه بهره برداری دریافت کرده و به مرحله تولید محصول رسیده اند. با توافقات انجام شده مقرر شد شرکت های مستعد برای فرآیند طراحی محصول شناسایی و بازدیدی توسط کارشناسان مرکز طراحی از این مجموعه ها انجام شود و سپس مرکز طراحی ایران خدمات طراحی صنعتی به شرکت های متقاضی ارائه دهد.
مذاکره با ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس:
همجواری مکانی پارک فناوری پردیس با واحد علم و فناوری پردیس دانشگاه آزاد اسلامی این فرصت را فراهم آورد تا ضمن گفتگو با ریاست این دانشگاه جناب آقای دکتر حامد افشاری بازدیدی نیز از کارگاه ساخت و تولید این دانشگاه که در حال راه اندازی می باشد، به عمل آید. در این جلسه زمینه های همکاری آموزشی و غیرآموزشی با دانشگاه آزاد اسلامی و مرکز طراحی ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت. پیشنهاد برگزاری جشنواره های استانی طراحی صنعتی ویژه دانشجویان، کمک به انجام پایان نامه های دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی رشته طراحی صنعتی و در اختیار قرار دادن شرایط ساخت و تولید برای آنان، ایجاد شرایط ارائه به سرمایه گذار و معرفی به شرکت های حاضر در پارک فناوری پردیس مطرح شد. سرپرست معاونت برنامهریزی و تحول دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با ابراز تمایل برای برگزاری دوره های توانمند سازی ویژه دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته طراحی صنعتی گفت: دانشگاه آزاد آمادگی دارد تا با همراهی پارک فناوری پردیس و سازمان فنی و حرفهای کشور علاوه بر تدوین سرفصل های آموزشی کاربردی و مهارت محور، با اعطای مدرک مشترک با سازمان فنی و حرفه ای کشور شرایط جذب مهارت آموزان در این دوره ها را در پارک فناوری پردیس و زیست بوم نوآوری و فناوری نیز پیگیری نماید.
مذاکره با رییس مرکز نوآوری قوه مقننه:
مدیر مرکز طراحی ایران ضمن بازدید از از غرفه خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه با ریاست خانه خلاق آقای دکتر بابک حمیدیان گفتگو و اهداف و ماموریت های مرکز طراحی ایران را عنوان نمود. مقرر شد با همکاری قائم مقام ریاست خانه خلاق مجلس ارائه ای از دیزاین پالیسی کشورهای صنعتی و پیشرو در حوزه ی علم و فناوری، اقدامات انجام شده در زمینه طراحی صنعتی در کشور، اهداف و ماموریت های مرکز طراحی صنعتی ایران، برای توسعه اقتصادی شرکت های دانش بنیان و صنایع تولیدی کشور تدوین گردد. و این مطالعات در جلسه ی کمیسیون صنایع و معاون مجلس ارائه گردد تا هم زمینه ساز آشنایی نمایندگان مجلس با موضوع طراحی صنعتی فراهم شده و هم سبب تصویب قوانین تسهیل کننده در راستای توسعه طراحی در زیست بوم نوآوی و اقتصادی کشور باشیم.
![](https://irandesigncenter.ir/wp-content/uploads/2023/11/9.jpg)
![](https://irandesigncenter.ir/wp-content/uploads/2023/11/10.jpg)
مذاکره با مدیر توسعه همکاری های علمی و فناوری جایزه مصطفی (ع):
سومین دوره رقابت علمی کنز(KANS: Knowledge Application and Notion for Society) ویژه دانشمندان، محققان، مبتکران، دانشجویان و اساتید زیر 45 سال جهان اسلام است که توسط بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) برگزار و در نمایشگاه اینوتکس به کار خود پایان داد. این رقابت به عنوان یکی از پیش رویدادهای جایزه بین المللی مصطفی (ص) محسوب می شود. استفاده از علم و فناوری بهمنظور برطرف کردن نیازهای جوامع بشری، همواره یکی از مهمترین دغدغههای توسعه دهندگان فناوری است. از این رو درون مایه اصلی رقابت علمی کنز نیز، جستجوی بهترین راهکارهای علمی به منظور حل مسائلی است که جهان اسلام با آن روبه رو است. کنز نه تنها یک رقابت بین المللی نیست بلکه بازاری است که در آن دانشمندان و مبتکران ممکن است برای ایده، راهکار، نمونه اولیه یا محصول جدید خود، مشتریانی خارج از مرزهای جغرافیایی کشور خود پیدا کنند.
![](https://irandesigncenter.ir/wp-content/uploads/2023/11/11-1024x382.png)
از این رو مرکز طراحی ایران با هدف ارتقای سطح طراحی صنعتی محصولات برگزیده در زمان رونمایی از آثار برتر این رقابت، ضمن بازدید از غرفه با این مجموعه وارد رایزنی و مذاکره شد. در این جلسه که با حضور جناب آقای مهندس غلامحسین حلوایی مدیر توسعه علمی و فناوری بنیاد مصطفی (ع) برگزار شد، زمینه های همکاری با مرکز طراحی بررسی شد و مقرر شد پس از پایان این رویداد با همکاری مرکز طراحی ایران شاخصه های طراحی صنعتی نیز در زمان ارزیابی آثار ارسالی به دبیرخانه این جایزه مورد بررسی قرار گرفته و طراحی محصول نیز جزء معیارهای داوری لحاظ شود. اطلاعات مربوط به 6 اثر برگزیده از 4 کشور مسلمان که در این دوره از رقابت ها حائز رتبه برتر گردیده اند، در اختیار مرکز طراحی قرار گرفت، تا در صورت نیاز با آنان مرتبط و خدمات طراحی صنعتی به آن ارائه گردد. آیین اختتامیه این دوره از رقابت های کنز، همزمان با روز پایانی نمایشگاه اینوتکس 2023 در تاریخ 22 اردیبهشت ماه 1401برگزار گردید.
![](https://irandesigncenter.ir/wp-content/uploads/2023/11/13.jpg)
مذاکره با مدیرعامل گروه صنعتی انتخاب الکترونیک آرمان:
نمایشگاه اینوتکس فرصت مناسبی را فراهم کرد تا با مدیرعامل گروه صنعتی انتخاب الکترونیک آرمان (برند اسنوا) مذاکراتی در غرفه این شرکت انجام شود. خانم دکتر قدیریپور ضمن استقبال برای همکاری با مرکز طراحی ایران از اقدامات این مجموعه در حوزه طراحی صنعتی گزارشی ارائه نمود. مرکز طراحی ایران نیز پیشنهادات خوبی برای جذب نیروی طراحی صنعتی و برگزاری چالش طراحی محصول توسط مرکز طراحی به این شرکت ارائه نمود. مقرر شد پس از پایان نمایشگاه بازدیدی از کارخانه اسنوا در اصفهان انجام شده و اقدامات اجرایی برای همکاری این دو مجموعه برنامه ریزی شود.
مذاکره با رییس هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری رشد:
هلدینگ سرمایه گذاری رشد تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان یک نهاد مالی توسط آقای مهندس حسین صابری مشاور ریاست پارک فناوری پردیس و معاون سابق پارک و جمعی از متخصصین حوزه کسب و کار تاسیس شده است. تخصص این شرکت سرمایه گذاری و تامین مالی است. خدمات این شرکت شامل موارد زیر است:
ارائه مشاوره های گوناگون به کسب و کارها و اصلاح ساختارهای مالی شرکت ها
نگارش طرح توجیهی اقتصادی و فنی و انتقال تکنولوژی
طراحی مفهومی و محتوایی ساختارهای نوآورانه مثل: شرکت دانش بنیان، پارک علم و فناوری، کارخانه نوآوری، مرکز رشد و شتابدهنده، صندوق پژوهش و فناوری
به هم رسانی سرمایه گذار و سرمایهپ ذیر و سرمایه گذاری در کسب و کارها
تامین مالی از بازار سرمایه و تامین مالی از مردم با روش تامین مالی جمعی
با توجه به تجربه بالای آقای مهندس صابری ریس هیات مدیره این شرکت در زیست بوم نوآوری و حضور موثر و تعاملات سازنده ایشان با پارک پردیس ،از مشاوره ایشان در راستای توسعه تعاملات با پارک پردیس می توان بهره جست. در طی بازدید از غرفه این مجموعه، در جلسه مشاوره از تجربیات ایشان برای گسترش و تعمیق فعالیت های ترویجی مرکز طراحی و دستیابی به اهداف و ماموریت های آن استفاده شد. از ایشان درخواست شد که به عنوان مشاور مرکز طراحی این مجموعه را همراهی نمایند. از همرسانی مجموعه فعالیت های این هلدینگ با واحد آموزش (اپوایزر) و تجاری سازی کریدور خدمات فناوری تا بازار نیز می توان استفاده کرد.