جایزه طراحی ایران، رقابت طراحی صنعتی محصولات شرکتهای دانش بنیان (ویژه نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی) است که برای اولین بار توسط مرکز طراحی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حضور متخصصان و علاقمندان به این حوزه برگزار میشود.
پس از تلاوت قران و خیر مقدم، خانم دکتر زهرا حسین آبادی، دبیر اولین دوره جایزه طراحی ایران پس از تقدیر و تشکر به بیان گزارشی از این رویداد و معرفی مرکز طراحی پرداخت: پس از بررسی نیازها و چالش های شرکت ها از سال 1391 موضوع طراحی صنعتی مورد توجه سیاستگذاران حوزه فناوری قرار گرفت. با توسعه کارها نیاز به یک نهاد متولی جهت توسعه طراحی صنعتی محصولات دانش بنیان احساس شد؛ لذا مرکز طراحی صنعتی ایران در سال 1399 بصورت مستقل با تعریف سه ماموریت اصلی شامل، ارتقای طراحی صنعتی محصولات، توسعه زیر ساختهای مورد نیاز و ترویج و فرهنگ سازی آغاز به کار کرد.
تا کنون بیش از 200 شرکت خدمات مشاوره ای،80 محصول از خدمات طراحی و حمایتهای بلاعوض و 20شرکت نیز از وام های تخصصی مرکز طراحی استفاده نمودهاند که با حمایت مرکز شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی و فناوری انجام شده است.
ایشان افزودند، باهمکاری دبیرخانه نمایشگاه تجهیزات، برگزاری جایزه طراحی جهت ترویج موضوع طراحی صنعتی و ارزیابی دقیق از وضعیت محصولات حاضر در نمایشگاه مطرح و جایزه طراحی ایران 1400 شکل گرفت. همچنین در ادامه خاطر نشان کرد سه موضوع اصلی : 1-اصالت طراحی (کپی نبودن محصول) 2-حضور محصول در بازار 3- شاخص های 9 گانه طراحی(مواد و روش های ساخت،ارگونومی و ایمنی،محیط استفاده،مشخصات فنی،عملکرد و سهولت استفاده ،طراحی پایدار،تعمیرات و نگهداری و زیبایی شناسی) توسط هیئت داوران جایزه طراحی ایران مورد ارزیابی قرار گرفت.
حسین آبادی افزود: پس از ارزیابی های اولیه 64 محصول از 42 شرکت به بخش داوری حضوری در نمایشگاه راه یافتند. هیات داوران جایزه متشکل از: آقایان دکتر حسن صادقی نائینی عضو هیئت علمی گروه طراحی صنعتی دانشگاه علم و صنعت، دکترمهدی اصل فلاح عضو هیئت علمی گروه طراحی صنعتی دانشگاه هنرتهران، مهندس داود اکبری نماینده انجمن صنفی طراحان صنعتی، مهندس وحید نوید آذر موسس و مدیرعامل گروه صنعتی سار،دکتر محمد علی فارسی عضو هیئت علمی پژوهشگاه هوا فضا و مهندس سید مهدی حمیدزاده مدیرعامل شرکت کنترل فرآیند پاسارگاد، در قالب گروه های دو نفره ضمن مراجعه به غرفه ها، بازدید از محصولات و گفتگو با کارشناسان مربوطه، فرم های داوری را تکمیل نمودند.
داوران پس از اتمام نمایشگاه و تکمیل بیش از250 فرم داوری، 25 محصول که حداقل 60 درصد از کل امتیازات را کسب نموده، شایسته تقدیر و 13 محصول را شایسته دریافت تندیس دانستند. در مرحله نهایی داوری سه محصول حائز رتبههای برتر نیز معرفی شدند که در ادامه برنامه معرفی خواهند شد.
در ادامه جناب مهندس داود اکبری نماینده انجمن صنفی طراحان صنعتی به عنوان نماینده هیئت داوران در مراسم اختتامیه با تقدیر از برگزیدگان جایزه طراحی ایران گفت:
ترویج مفاهیم طراحی محصول در حوزه کسب و کارها از مهمترین وظایف جامعه طراحان صنعتی است و از آن به عنوان یک بازی برد،برد جهت توسعه ورونق کسب وکارها وبهتر شدن صنعت طراحی کشور یاد کرد.
ایشان در ادامه افزود رویکرد طراحی و توسعه محصول کمک شایانی به توسعه بازار شرکتها خواهد کرد و اگر محصولی در چرخه تفکر طراحی قرار نگیرد سبب محرومیت شرکت و محصول از بازار و مسیر تکامل فناوری خواهد شد. عدم فراگیری این موضوع باعث استهلاک سرمایه و انرژی می شود و سرعت توسعه فناوری را جهت حضور در بازارهای حرفه ای داخلی و جهانی از دست خواهد داد.
ایشان خاطر نشان کرد تعمیم امر طراحی و توسعه محصول به صورت فراگیر، در سطوح مختلف فناوری وصنایع کشور، موجب اثر گذاری در توسعه و تولید ثروت ملی و صادرات کشور خواهد شد.
در ادامه دکتر محمد حسین بهشتی سرپرست معاونت نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم اختتامیه با تقدیر از برگزیدگان جایزه طراحی ایران گفت: توجه به طراحی صنعتی محصولات نقش تاثیرگذاری در توسعه صادرات و اقبال بازار خارجی به این تولیدات دارد. فناوران می بایست در کنار توسعه تخصصی و فنی محصولاتشان به مشتری پسند بودن آن نیز توجه لازم را داشته باشند تا بتوانند تولیداتشان را در بازارهای داخلی و بازارهای جهانی به فروش برسانند.
همچنین ایشان با بیان اینکه طراحی صنعتی با تاثیر در کیفیت، عملکرد، ارگونومی، شکل ظاهری، گرافیک و بسته بندی محصولات نقش مهمی در جلب رضایت مصرفکنندگان و بازاریابی محصول ایفا می کند، طراحی صنعتی و بستهبندی را دارای جایگاه مهمی در بازاریابی و بازارسازی محصولات شرکتها دانست.
در ادامه برنامه، معرفی و اهدای جوایز به شرکتها انجام شد. در ابتدای این بخش شرکت های شایسته دریافت لوح سپاس جشنواره (به ترتیب حروف الفبا) معرفی شدند.
امین آسیا فناور پارس، ایفا فراز آوینا، آتیه پردازان سلامت و پزشکی شریف، آرمان موج فناور، پژوهشگران صنایع آرکا آسیا، تاف فناور پارس، داریا دانش بارثاوا، ریز سامانه بهبود درمان، صنایع نورا لایه نگار، کنترل سیستم خاورمیانه، نور صنعت تجهیز فردوس.
در ادامه این بخش محصولات و شرکتهای شایسته دریافت تندیس معرفی و مدیران آنان به جایگاه دعوت شدند. این شرکتها به ترتیب حروف الفبا عبارتند از:
- دستگاه پرینتر 3 بعدی زیستی محصول شرکت آبتین طب فناور،
- اسپکتروفوتومتر مدل OPAL محصول شرکت بلور آزمای سنجش نور،
- برجسته نگار هوشمند همراه محصول شرکت پکتوس،
- دستگاه لایه نشانی رومیزی محصول شرکت پوشش های نانوساختار،
- اسپکتروفوتومتر مدل LENA محصول شرکت تکسان(تکفام سازان طیف نور)،
- سیستم نویگیشن جراحی محصول شرکت سامانه جراحی هوشمند پارسه،
- طیف سنج تحرک یونی محصول شرکت طیف آزمون اسپادانا،
- سانتریفیوژ رومیزی دیجیتال محصول شرکت فدکو(اندیشه سازان سلامت پارسیان)،
- دستگاه تصویربرداری میکرو سی تی اسکن LOTUS-NTD محصول شرکت فن آوری تصویربرداری متین بهین نگاره،
- دستگاه ACCUR8 محصول شرکت فناوران سرمد گیتی،
- میکرواسپکتروفوتومتر محصول شرکت نور فن آوری تک پرتو نوران
در بخش انتهایی مراسم اختتامیه از شرکتهای برتر تقدیر و جوایز آنان اهدا شد.
رتبه اول: دستگاه تشخیص مارجینهای سرطانی محصول شرکت نانوحسگرسازان سلامت آریا، طراح صنعتی آقای هادی غفاری
رتبه دوم: ربات جراحی از راه دور سینا محصول شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا، طراحان صنعتی خانم دکتر نسرین مقدم و آقایان شادمان خورسندیان و بهنام خورسندیان
رتبه سوم: میکروسکوپ نیروی اتمی محصول شرکت آرا پژوهش،طراحان صنعتی محمد زارع و سید رضی زواره
در انتها پس از اهدا جوایز به برگزیدگان، هیئت محترم داوران نیز توسط مسئولین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد تقدیر و تشکر قرار گرفتند.
مرکز طراحی ایران
اینستاگرام ما را دنبال کنید