در چشم انداز مرکز طراحی صنعتی ایران، ارائه خدمات سراسری به پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان، یکی از مهمترین مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در همین راستا و به دعوت رئیس پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان، جناب آقای دکتر شهیکی، به تاریخ 7 دی ماه 1402 مرکز طراحی صنعتی ایران جهت معرفی خدمات این مرکز در پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان، حضور پیدا کرده و علاوه بر معرفی خدمات مرکز طراحی صنعتی ایران به شرکتهای مستقر در این پارک، از ظرفیتهای موجود در پارک بازدید به عمل آمد.
دیزاین لب پارک علم و فناوری، در کنار همکاری با سایر شرکتهای مستقر در پارک، بر روی حوزههای مختلف هوش مصنوعی، تحقیقات خود را انجام میدهد و در حوزهی ساخت و تولید سریع نیز فعال است. در این استان، معادن غنی از مواد اولیه برای تولید مواد شیمیایی وجود دارد که حاکی از ظرفیت بالای این استان برای تولید ثروت و ارزش در صنایع مختلف کشور خواهد بود. این مسئله به پیشرفت مجموعهی پارک علم و فناوری کمک کرده است تا شرکتهای مستقر در این پارک، رشد چشمگیری داشته باشند.
مهندس هادی غفاری در قالب یک ارائهی جامع، با معرفی طراحی صنعتی و طراحی محصول از مزایای آن در فرآیند تولید و ساخت محصولات سخن گفتند. کاهش احتمال خطا در تولید قطعات، کاهش هزینههای ناشی از تولید اشتباه، افزایش راندمان محصول و سهولت در کاربری از جمله عنواینی مهمی بود که ایشان در ارائهی خود برای حضار صحبت کردند.
پس از پایان ارائه، افراد حاضر در آمفی تئاتر پرسشهای خود را پیرامون ارائهی آقای مهندس غفاری مطرح کردند.
با همراهی دکتر شهیکی، ریاست محترم پارک از شرکتهای مستقر در پارک در حوزههای تولید قطعات صنعتی، تولید داروهای گیاهی، شیلات، آب شیرینکن، جواهرات و همینطور صنایع دستی بازدید به عمل آمد و با مدیران این شرکتها جلسهای کوتاه پیرامون ظرفیتها و چالشهایشان برگزار شد.
پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان با اختصاص فضای قابل توجهی به شرکتهای حوزهی صنایع خلاق گام بزرگی برای رشد و شکوفایی این حوزه برداشته است. شرکت شرکتهای فعال در حوزهی آموزش و تولید جواهرات که در این پارک حضور چشمگیری دارند با تمهید تجهیزات و فضاهای مختلف، فضای آموزشی و تولیدی را برای علاقهمندان به طراحی و تولید جواهرات فراهم آورده است.
با توجه به وجود رشتههای هنری در دانشگاههای شهر زاهدان از جمله دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشجویان هنر میتوانند با اجارهی سالانهی میزها در این مجموعه، به صورت استارتاپ استودیو از امکانات این کارگاه برای تولید محصولات جواهرات استفاده کنند.
پس از این نشست، در کافه هنر پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان، طی یک جلسه جناب آقای دکتر توحیدیفر، با جناب آقای دکتر شهیکی در مورد نحوهی تعامل و همکاری مرکز طراحی صنعتی ایران با این پارک به بحث و گفتگو پرداختند. در این جلسه، در مورد توانمندسازی نیروهای انسانی در حوزهی طراحی صنعتی، ایدههای اولیه به رئیس پارک ارائه شد. از دیگر برنامههای پیشنهادی مرکز طراحی صنعتی ایران، امکان برگزاری دورههای کارآموزی و تربیت نیروهای بومی طراح صنعتی و استقرار آنها در پارک بود.
دکتر توحیدیفر، وضعیت پارک را از جنبهی طراحی صنعتی مورد بررسی قرار دادند و برای اجرای فرآیند طراحی صنعتی در این پارک، پیشنهادهایی نظیر حضور مشاوران خبره طراحی صنعتی با برنامه ریزی سالانه را ارائه کردند.
در نهایت پیشنهاد انعقاد یک تفاهم نامه همکاری بین مرکز طراحی صنعتی ایران و پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان جهت ارائه مطلوب تر خدمات به شکلی هدفمند داده شد.