معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از دفتر کریدور فناوری تا بازار و مرکز طراحی ایران بازدید کرده و با فعالان و کارگزاران این مرکز به گفت و گو نشست.
روح الله دهقانی با اشاره به ظرفیتهای این موسسه در تربیت و معرفی نیروی انسانی متخصص برای ایجاد زمینه تبادل بینالمللی فناوری عنوان کرد: یکی از نکات خوب این کریدور پرورش و رشد افراد متخصص و توانمند است و کریدور این ظرفیت را دارد که به زیرساختی برای افراد علاقمند به صادرات و مسائل بینالمللی دانشبنیان هستند، جذب و تربیت شوند.
وی در ادامه گفت: در این مسیر برای توانمندی، آموزش، توسعه و … شرکت های کوچک و متوسط تلاش کنید.
دکتر دهقانی ضمن بازدید از کریدور و مرکز طراحی ایران، با همکاران شاغل در این مجموعه گفتگوی صمیمانه ای داشتند. همچنین مدیر مرکز طراحی ایران عملکرد، تجربیات و نتایج فعالیتهای ده سال اخیر مرکز را بیان کردند.
دکتر دهقانی در بازدید از کریدور فناوری تا بازار و مرکز طراحی ایران:
انگیزه و شفافیت دو رکن اساسی فعالیت شما است.
دهقانی، تنوع خدمات ارائه شده برای حضور محصولات و خدمات دانشبنیان در بازارهای بینالمللی را یکی دیگر از جذابیتهای کریدور دانست و افزود: کریدور ارائه دهنده طیف گسترده و متنوعی از خدمات است و در طی ده سال گذشته توانسته جلودار حضور شرکت ها در بازارهای صادراتی باشد. وی با اشاره به ضرورت نگرش کلان به فعالیتهای کریدور عنوان کرد: یکی از نقاط مثبت کریدور این است که متکی به بخش خصوصی است و این امر موجب میشود هزینه ها هدفمند صورت بگیرد و کارها با جدیت بیش تری دنبال شود.
رییس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر ضرورت برخورداری از شفافیت و تسریع در انجام فرآیندهای خدماتی افزود: در جریان فراز و نشیب ها و چالشها، مهم این است که فضای کریدور فضایی سالم، باز و شفاف باشد و در عین حال جنس فعالیتهای دانشبنیانی با انگیزه بالا باشد؛ فعالان کریدور باید در پیشرفت و ارزش آفرینی آن سهم داشته باشند تا حرکت رو به جلوی کریدور با سرعت بیشتری دنبال شود.
دهقانی ادامه داد: این امکان وجود دارد که برای تربیت نیروی انسانی متخصص، گرنت حمایتی تربیت نیروی انسانی به کریدور اختصاص داده شود و افراد جدید فعال در این زیست بوم پرودش داده شوند.
مهدی آل احمد مدیر مرکز طراحی ایران نیز به ارائه گزارش فعالیتهای ترویجی مرکز طراحی ایران و برگزاری دو دوره جشنواره و آغاز فراخوان سومین جشنواره طراحی صنعتی ایران ۱۴۰۲ پرداخت و با ارائه گزارش عملکرد یک دهه برنامه توانمندسازی کریدور در حوزه طراحی صنعتی و عملکرد مرکز طراحی ایران در دو سال اخیر توجه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری را به تاثیر طراحی صنعتی در صادرات محصولات دانش بنیان جلب نمود.
گفتنی است مرکز طراحی ایران ذیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با کریدور فناوری تا بازار همکاری میکند، از طرفی تجربۀ برگزاری دو دوره جشنواره طراحی صنعتی ایران را دارد. این ترکیب منحصر به فرد امکان ارائۀ خدمات کاربردی را برای کسبوکارها فراهم کرده است.
توجه به طراحی صنعتی در کنار اخذ گواهینامه های بین المللی، یکی از الزامات ورود به بازارهای بینالمللی است. اگرچه شرکتهای دانشبنیان ایرانی دارای دانش فنی قابل رقابت در سطح جهانی هستند، اما در بسیاری از موارد به دلیل عدم توجه به طراحی ظاهری محصول نمیتوانند با سایر محصولات جهانی رقابت کنند. در طراحی صنعتی علاوه بر جنبههای زیبایی فرمی و بصری، جنبههای عملکردی، سرویس و نگهداری محصولات نیز مورد توجه قرار میگیرد. بهعنوان مثال طراحی ماژولار تجهیزات، خدمات سرویس و نگهداری محصولات را در بازارهای جهانی به خوبی تسهیل میکند.
مرکز طراحی ایران با ارائه خدمات تسهیل گری طراحی صنعتی، ساخت قالب، نمونه نمایشی و بسته بندی به کسبوکارها برای ساختن محصولات ایده آل کمک میکند.